Sustema fortsätter att växa – välkommen Linn Forsander!

30112019-IMG_4276 (4)

Nyhet

17 januari 2022

Under hösten 2021 praktiserade Linn på Sustema och arbetade då bland annat med att implementera miljöledningssystem, vidareutveckla och förfina Sustemas utbildning i grundläggande miljökunskap samt med uppdrag inom cirkulär ekonomi. Linn har ett stort intresse för samhällsfrågor och förändringsarbete. Att hon tidigare har jobbat med hållbara entreprenörer och studerat hållbar utveckling och ekonomi gör henne till en passande konsult på Sustema. 

 

Varför valde du Sustema? 

– Praktiken på Sustema var väldigt rolig och lärorik. Jag hade möjlighet att växa och utmanas i en takt som passade mig. Jag fick utmana mig själv och när jag behövde det fick jag stöttning från kompetenta och omtänksamma kollegor. Att fortsätta jobba på Sustema kändes självklart. Jag uppskattar företagets integritet och transparens, vilket jag tycker är viktigt när man jobbar med hållbarhetsfrågor. Mina värderingar står i linje med Sustemas och jag känner att det är här jag vill växa in i en yrkesroll där jag kan stötta, inspirera, utmana och utveckla företag som vill arbeta med hållbarhet i praktiken.

 

Vad kommer du att arbeta med?

– Under våren skriver jag min masteruppsats om cirkulär omställning för små och medelstora företag och parallellt med det kommer jag att jobba 20% på Sustema som hållbarhetskonsult. Jag kommer att hjälpa kunder att bli vassare på sitt miljöarbete, men även ägna tid åt intern verksamhetsutveckling på Sustema. 

 

Vilka sakfrågor vill du jobba med i framtiden? 

– Jag vill arbeta praktiskt med miljöfrågorna och då särskilt cirkuläritet, d.v.s. hur vi tar tillvara på de naturresurser som vi tagit i bruk och ger dem så långa livscykler som möjligt. Med en kombination av min tidigare kandidatexamen inom ekonomi och ledarskap och min pågående master i hållbar utveckling ser jag fram emot att hjälpa företag att få in hållbarhet och cirkuläritet som en del av kärnverksamheten. 

 

Vad är viktigt för dig när det kommer till att jobba med cirkulär ekonomi? 

– I och med att det händer mycket nytt inom området cirkulär ekonomi så är det viktigt för mig att använda mig av omvärldsbevakning. Jag vill vara lyhörd och ta till mig så många perspektiv som möjligt, både genom att lyssna in vad som diskuteras inom forskningen och näringslivet, men även det som sägs inom politiken och sociala rörelser. En utmaning med cirkulär ekonomi är att det inte får bli ett nytt modeord eller en ursäkt för att fortsätta med vårt slit-och-släng-samhälle, utan cirkuläritet behöver genomsyra helheten. 

För mig personligen skulle det vara roligt att jobba med företag som är modiga och kreativa, och som vågar utmana sin bransch och samarbeta med andra för att tillsammans bidra till en positiv förändring. 

 

Vi är mycket glada över att Linn valt Sustema och vi hälsar henne varmt välkommen!