Om Sustema

Vår vision

Sustema är en konsultgrupp som hjälper våra kunder inom hållbar utveckling. Vi vill inspirera våra kunder och samarbetspartners att strukturera och effektivisera sitt hållbarhetsarbete. Vår strävan är att alltid hitta praktiska och kundanpassade lösningar som bidrar till organisationers förbättringsarbete.

Vi är ett gäng värdeskapande problemlösare som med vår mångåriga erfarenhet kan erbjuda ett brett utbud av tjänster. Vi brinner för att skapa effektiva ledningssystem och utveckla våra kunder strategiskt inom hållbarhet, miljö, kvalitet och arbetsmiljö.

Gruppbild 2

Vi är Sustema

Jobba hos oss?

Är du nyfiken på något nytt och vill kombinera friheten i att vara egen samtidigt som du befinner dig i ett sammanhang med kollegor så kan Sustema vara något för dig. Vi tar även regelbundet emot praktikanter och studenter som skriver examensarbete. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer.

Vi är miljö- och kvalitetscertifierade

Vi är certifierade enligt ISO 14001:2015 och 9001:2015. Vi är engagerade i utvecklingen av standarder som hjälper verksamheter att förenkla sitt hållbarhetsarbete.

Våra partners

LAGPUNKTEN

Lagpunkten bevakar EU-lagstiftning, svenska lagar, förordningar och föreskrifter. Utgå från en av våra branschanpassade laglistor eller skapa din egen. Du kan göra efterlevnadskontroll och få löpande uppdateringar på e-post. Självklart kan laglista och lagkrav anpassas till din verksamhet. Sustema rekommenderar och arbetar med lagpunkten som ett stöd i våra projekt.
ZM_Logo_Colour

ZEROMISSION

ZeroMission tar fram klimatstrategier, klimatberäknar verksamhetens totala utsläpp och erbjuder klimatkompensation i högkvalitativa energi- och skogsprojekt. Klimatkompensationen är certifierad enligt globala standarder och bidrar till både social och miljömässig utveckling i enlighet med FN:s globala hållbarhetsmål.
UWe-Logo-payoff

U&WE

U&We är en konsultbyrå med ett brett fokus på alla aspekter av hållbarhet. U&We arbetar bland annat med hållbarhetsredovisning, nätverket Hållbara Restauranger, hjälper verksamheter att ta fram strategier och kartlägger miljöpåverkan och klimatutsläpp tillsammans med systerbolaget ZeroMission.
vinoth-ragunathan-cvQ6wD3bPYE-unsplash

Frykman Kunskap & Analys

Frykman Kunskap & Analys är ett konsultföretag som drivs av Jonas Frykman. Jonas har lång erfarenhet av arbete med hållbar utveckling i olika roller som tjänsteperson och expert inom kommuner, SKR, statliga myndigheter och från den statliga utredningen Agenda 2030-delegationen. Jonas är huvudförfattare till skriften Vår agenda – VÄRLDENS AGENDA! som användes i Glokala Sveriges arbete i kommuner och regioner och var ordförande i den tekniska kommitté inom SIS (Svenska Institutet för Standarder) som arbetade fram standarden SS 854000 - Styrning och ledning för hållbar utveckling i kommuner och regioner - Vägledning för genomförandet av FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling.