Sustema välkomnar ny praktikant – Välkommen Sofia Gren!

Nyhet

6 september 2022

Nu är det dags att säga hej och välkommen till Sofia Gren, en av Sustemas praktikanter som kommer vara med oss under hösten!

 

Hej Sofia! Berätta lite kort om dig själv och din bakgrund  

– Jag är 24 år och bor tillsammans med min sambo och katt i Södertälje. Jag har ett stort intresse för fotografering och att skapa fotoböcker, men om jag inte fotograferar läser jag gärna! Jag är nu inne på mitt andra och sista år av mastern inom Hållbar utveckling vid Uppsala Universitet och SLU. Sedan tidigare har jag en kandidatexamen i Miljövetenskap från Linköpings Universitet, en utbildning med fokus på att skapa en helhetssyn på hållbarhet. Jag har tidigare haft praktik på Carlsberg Sverige där jag fick arbeta med hållbarhetsfrågor kopplade till plast, transporter och förpackningar. Innan jag påbörjade min resa inom hållbarhet har jag arbetat inom service och restaurangbranschen.  

Varför valde du att söka praktik hos Sustema?

– Jag har länge varit intresserad av och nyfiken på rollen som hållbarhetskonsult, så när möjligheten öppnades för en praktik på Sustema kändes det helt rätt! Förutom möjligheten att lära känna yrket som konsult matchade även Sustemas tjänster mina egna intressen inom hållbarhetsområdet, som exempelvis miljöledningssystem och hållbara affärsstrategier, som jag gärna vill fördjupa mina kunskaper ytterligare inom.  

Vad ser du fram emot under din praktik?

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få utvecklas med och ta del av all den samlade kunskap som finns på Sustema via alla konsulter som är experter inom flera områden av miljö och hållbarhet. Jag ser fram emot att få möjligheten att använda mina teoretiska kunskaper praktiskt i olika projekt genom att exempelvis delta vid och genomföra miljödiplomeringar och revisioner. Jag ser även såklart fram emot att knyta nya kontakter och lära mig mer om hur olika branscher arbetar med miljö och hållbarhet.  

 

Varmt välkommen Sofia! Vi ser fram emot en spännande och rolig höst tillsammans!