Sustema välkomnar ny praktikant – Välkommen Ikran Ismail!

IMG_7269-6

Nyhet

28 Augusti 2024

Nu har vi den stora glädjen att välkomna en ny praktikant, Ikran Ismail! Ikran kommer att vara med oss på Sustema under höstterminen och vi ställde lite frågor för att lära känna henne bättre.

Hej Ikran! Kan du berätta lite kort om dig själv och din bakgrund?

Jag är 25 år och kommer från Linköping. Jag studerar mitt sista år på masterprogrammet Science for Sustainable Development vid Linköpings universitet, där jag bygger vidare på min ingenjörsutbildning inom byggnadsteknik. När jag inte studerar eller arbetar, gillar jag att resa, upptäcka nya platser och umgås med vänner och familj. 

Under vintern 2023 gjorde jag praktik vid Centrum för klimatpolitisk forskning (CSPR) på mitt universitet och genom det deltog jag på COP28 i Dubai som forskningsassistent. Jag samlade data inom olika hållbarhetsområden från konferensens deltagare, vilket gav mig ett globalt perspektiv på hållbarhetsutmaningar och inspirerade mig att engagera mig mer i hållbarhetsarbete.

Varför valde du att söka praktik hos Sustema 

“Jag har alltid varit nyfiken på hur det är att arbeta som konsult, särskilt inom hållbarhet, vilket ledde mig till att söka praktik när det var dags för valbara kurser. När jag utforskade olika företag stötte jag på Sustema och blev imponerad av deras starka position inom hållbarhetskonsulting. Möjligheten att lära mig av experter och få insikt i arbetet som hållbarhetskonsult lockade mig direkt. Jag är tacksam för att ha fått praktikplats hos Sustema och ser fram emot en lärorik och spännande höst, där jag både kan bidra till och lära mig mer om deras arbete.

Vad ser du fram emot under din praktik? 

“Under min praktik ser jag fram emot att fördjupa mig i det praktiska arbetet som hållbarhetskonsult och att omsätta mina teoretiska kunskaper i verkliga projekt. Jag är särskilt intresserad av hur Sustema utvecklar och implementerar hållbara ledningssystem åt sina kunder som är inom olika branscher. Jag ser också fram emot att samarbeta med erfarna kollegor, få insikt i branschens utmaningar och möjligheter, och att bidra med nya perspektiv samtidigt som jag får möjligheten att utvecklas både professionellt och personligt under min tid här.

Varmt välkommen Ikran! Vi ser fram emot en spännande och rolig höst tillsammans!