Sustema uppmuntrar till samarbete mellan konsulter

Nyhet

12 juni 2024

På Sustema uppmuntrar vi till samarbete mellan konsulterna. Johan & Carola arbetar just nu tillsammans i ett projekt och dem har fått svara på lite frågor om värdet av samarbete mellan Sustemas konsulter. 

Vad är det bästa med att arbeta på kundprojekt tillsammans? 

Johan: Jag skulle vilja nämna framförallt tre saker: 

  • Det blir en ännu bättre leverans till kunden, eftersom det är två konsulters erfarenheter som ligger bakom rådgivningen och leveransen. 
  • Det blir roligare för oss konsulter och förenklar för- och efterarbetet i anslutning till arbetsmötena.
  • Det blir ett värdefullt kunskapsutbyte och synkroniserar våra leveranser.  
Vilka fördelar ser ni med att Sustema uppmuntrar till samarbete mellan konsulterna? 

Carola: Det är roligt att jobba tillsammans, och jag upplever också att resultatet blir mer effektivt när vi med våra olika kompetenser kan bolla idéer och hitta olika vinklar både i att förutse möjligheter och risker i ett projekt, men också i att ta sig an utmaningar som uppstår utmed vägen. 

Johan: Alla konsulter vill samarbeta mer, men det är inte alltid det finns utrymme för det i projekt- eller tidsbudgetarna. Att vi kontinuerligt påminner om och mäter konsultsamarbeten gör att vi får till det mycket oftare än vad vi annars hade fått.  

Har samarbetet påverkat er personliga eller professionella utveckling? 

Carola: Jag har ju min huvudsakliga bakgrund som anställd inom stora industriföretag, och Johan har lärt mig mycket om hur man som konsult kan stötta och leda processer i olika typer av verksamheter i olika branscher. Att lära känna sina kollegor både i kunduppdrag och inom Sustemas eget utvecklingsarbete, ger en trygghet i kunskap om varandras olika kompetensområden, så att man snabbt kan hantera varierande frågeställningar som dyker upp i olika projekt och branscher.  

Vill du också bli en del av Sustema?

Är du intresserad av att bli en del av Sustema? Klicka på knappen nedan!