Erfaren konsult inom kvalitets- och processledning börjar på Sustema

Ny konsult ställer de besvärliga frågorna som vässar era ledningsprocesser

Lennart Gidlöf är ny rådgivare på Sustema. Han har arbetat med verksamhetsutveckling i över 20 år och de senaste 15 åren som konsult med utbildning och strategiskt kvalitetsarbete under SIS varumärke men även under eget namn. Genom åren har hans klienter varit allt från stora bolag som Capio, Holmen och Poolia, till mindre verksamheter som snickerier och teknikkonsultföretag. Han är även aktiv inom utvecklingen av standarder i ISO 9001-familjen. Bland annat är han sedan 2012 ordförande för den svenska kommittén för tolkning av ISO 9001.

− Lennart kommer att stärka Sustemas erbjudanden på områdena processtyrning, revision och kvalitetsledningssystem, säger Johan Dolva Törnberg, grundare och VD på Sustema, och fortsätter:

På Sustema är vi stolta över vår långa erfarenhet och vårt gedigna kunnande inom hållbart företagande. Med den nya laguppställningen erbjuder Sustema en ännu djupare och bredare kompetens och har vässat erbjudandet inom vårt tjänsteområde effektiva ledningssystem.

Med sin långa erfarenhet av att arbeta som konsult kommer Lennart att tillföra mycket både till Sustema och Sustemas kunder. Redan för åtta år sedan försökte vi rekrytera Lennart för första gången. Vi är glada att han nu börjat på företaget.

När man pratar med Lennart märker man att han är en trygg norrlänning som snabbt identifierar det viktiga och ställer besvärliga frågor.

− Man ska inte göra saker svårare än de är, och förenkla så mycket det går, men inte mer, säger Lennart och ler. Att hjälpa organisationer att arbeta smartare är enligt honom det bästa man kan göra och tiden på SIS har utvecklat honom.

− När jag kom till SIS hade jag bara en bild av hur ledningssystem skulle se ut och hur systematiskt förbättringsarbete skulle bedrivas. Efter ett år på SIS hade jag fått se minst fem olika sätt att arbeta på och när var och ett av dessa är lämpligast att använda. Under mina första veckor på Sustema har jag redan fått en djupare förståelse för hållbart företagande. Det känns oerhört bra att nu kunna vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle.

Kort om Lennart Gidlöf:

 • Civilingenjör med inriktning Ergonomisk design.
 • Konsult och utbildare.
 • Har arbetat 15 år åt SIS som anställd och underkonsult.
 • Deltagit i utvecklingen av ISO 9001 och andra kvalitetsstandarder sedan 2000.
 • Ordförande för den svenska kommittén för tolkning av ISO 9001.

 1 kommentar

 • Jag vill gratulera till rekryteringen av en utomordentligt kompetent verksamhetsutvecklare som Lennart är!
  Det säger mycket gott om ert företag att ni lyckas rekrytera honom.
  Bästa hälsningar,
  Stefan Westergård
  VD Freedesk AB

Comments are closed.